Velika Kladuša: U saobraćajnoj nesreći jedna osoba teže povrijeđena

servisne
Nove servisne informacije.

 

Jedna osoba je zadobila teže tjelesne povrede u jednoj od dvije zabilježene saobraćajne nezgode. U protekla 24h Policijskoj stanici su prijavljena i dva narušavanja javnog reda i mira.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 74 pacijenta, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

Isporuka električne energije je uredna. A za danas je Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

Povremeno isključenje u trajanju od oko 45 minuta u periodu od 09:00-15:00h trafopodručja: RP Drmeljevo, Miljkovići, Urga, Hukića Brdo, Duranovići, Mekote, Mekote 2

od 09:00-15:00h trafopodručja: Redžića Ograde 1, Redžića Ograde 2, Grad 2

Snabdijevanje stanovništva pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

8. maj obilježava se kao Svjetski dan Crvenog križa.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 8. maj:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po vlažnom ili suhom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. Na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost. Skrećemo pažnju i na sitne odrone kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Gradina duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Danas prije podne umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslije podne pretežno oblačno. U jutarnjim satima pljuskovi ponegdje praćeni grmljavinom se očekuju u sjevernim područjima Bosne. U ostatku dana i dio noći kiša, pljuskovi i grmljavina u većem dijelu naše zemlje. Na jugu Hercegovine bez padavina. Dnevna temperatura od 14 do 21, na jugu do 26 °C.

Mada će povećana naoblaka i povremeni pljuskovi, izraženije u drugom dijelu dana, remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi, umjerene temperature i osvježenje u vidu padavina, pozitivno će djelovati na opću sliku. Tegobe kod hroničnih bolesnika neće biti suviše izražene. Na jugu zemlje biće malo povoljnije biometeorološke prilike.