Velika Kladuša: U više trafopodručja će doći do prekida u isporuci el.energije

v.kladuša

Servisne informacije za protekla 24 sata.

 Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno krivično djelo i dva narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.  

"Vatrogasna jedinica nije imala intervencija u protekla 24h“- riječi su  dežurnog vatrogasca Grahovića.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja je zatražilo 60 pacijenata. Stanje dvoje pacijenata zahtijevalo je dalje upućivanje. Dežurne doktorice bile su Indira Bukvarević i Aida Dedić.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 10:00h trafopodručje: Obdanište,

od 10:00 do 13:30h trafopodručje: Zborište 1, 2, i 3, Vodovod Zborište, Stabandža 1 i 2, Gradina 2, Mašinovići, Crvarevac 2, Vodovod Jabukovac, Crvarevac 1, Čaglica 1, 2, Tunjevac, Ponjevići

od 09:00 do 16:00h trafopodručje: Zborište 4

Na ostalom području, elektronapajanje je stabilno.

Kako informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je uredno.

Aktivnosti po pitanju odvoza komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Меteorolozi su objavili da će se narednih dana dnevna temperatura kretati između 33 i 38 stepeni na jugu, te na sjeveru zemlje ponegdje do 40 stepeni. Iz hidrometeoroloških zavoda građanima poručuju da prate uputstva stručnjaka i preduzmu mjere opreza, jer ovako visoka temperatura može usloviti smetnje u obavljanju svakodnevnih poslova. Posebno naglašavaju da treba prekinuti sve aktivnosti na otvorenom.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne, lokalni pljuskovi su mogući na sjeverozapadu, sjeveroistoku i u centralnim područjima Bosne. Vjetar u Bosni slab do umjeren istočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura od 34 do 39 stepeni.

 Slično kao i proteklog dana, uz lošije biometeorološke prilike. Većina populacije bi trebala biti opreznija i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima, naročito rizične grupe poput hroničnih bolesnika, meteoropata, starijih i djece. Prilikom boravka na otvorenom neophodno je prikladno se odjenuti, reducirati izlaganje suncu zbog visokih vrijednosti UV indeksa, planirane aktivnosti provoditi u jutarnjim satima. Uz neuobičajeno visoke temperature, problem će predstavljati i nedostatak svježine u noći. Poželjno je pratiti izvještaje i preporuke nadležnih službi.