Velika Kladuša: Udruženja „Forum Gliničara“ Glinica i Pomozi.ba Sarajevo zajedno u izgradnji kuće u Glinici za djecu koja su ostala bez majke

izgradnja kuce
U subotu, 13. juna tekuće godine Udruženje „Forum Gliničara“ Glinica i Udruženje Pomozi.ba Sarajevo dogovorili su zajedničku saradnju u izgradnji kuće za djecu koja su ostala bez majke u Glinici.

Prema informaciji kojom raspolaže predsjednik Udruženja „Forum Gliničara“ Glinica, Fikret Dukić, Udruženje Pomozi.ba dosad je prikupilo 60.000 KM namjenskih sredstava za izgradnju kuće, dok je Udruženje “Forum Gliničara” Glinica, prikupilo oko 40. 000 KM te je i glavni organizator i koordinator radova.

Dogovoreno je da „Forum Gliničara“ Glinica učestvuje sa 60% sredstava u izgradnji kuće u svim fazama do završetka izgradnje i useljenja djece u kuću.

Udruženje Pomozi.ba učestvuje sa 20% sredstava, također, u svim fazama.

Naši sugrađani koji su u Kanadi i USA skupljali sredstva za iste namjene mogu također učestvovati sa ostalih 20% ukoliko žele, naglasio je Dukić.

Image
pomoc

Tužna je priča četvero mališana iz kladuške MZ Glinica Adile, Admaje, Arnele i Esnafa, koji su nedavno ostali bez majke Indire. Ova mlada majka četvero mališana umrla je u 36. godini. Indirin suprug, Elvedin Ahmetović još se ne može pomiriti s gorkom istinom. Nezaposlen je, a dok mu je supruga bila živa, radio je povremeno u šumi. Porodica je i ranije teško živjela, a bili su prinuđeni prodati i kravu kako bi imali novca za liječenje preminule Indire. Ova tužna priča izazvala je humane reakcije ne samo lokalnih udruženja i građana Velike Kladuše već i udruženja i naših sugrađana van granica općine i države. Veliku akcija pokrenuli su i naši sugrađani u Americi.

“Pozivom na telefonski broj 17007, koji je jedinstven za sve operatere u BiH, za ovu porodicu moguće je donirati dvije KM. Putem portala www.pomoziba.org omogućene su direktne donacije sa kartice, a na linku se mogu pronaći i ostale informacije i dodatni računi putem kojih je moguće izvršiti uplate za porodicu Ahmetović“, naveli su iz Pomozi.ba.