Velika Kladuša: Vatrogasna jedinica bilježi jednu intervenciju tehničke prirode

servisne
Nove servisne informacije.

 

Danas je veliki praznik, Dan državnosti BiH. Mnogo godina je prošlo od velikog događaja 25. i 26. novembra 1943. godine kada je održano zasjedanje ZAVNOBIH-a u Mrkonjić gradu. Tada su uspostavljeni temelji na kojima postoji današnja Bosna i Hercegovina. 1943. godine u Mrkonjić Gradu uz saglasnost svih građana i naroda Bosne i Hercegovine izražena je odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, koja nije ni srpska, ni hrvatska ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih Srba, Muslimana i Hrvata. SVIM BOSANCIMA I HERCEGOVCIMA SRETAN 25. NOVEMBAR DAN DRŽAVNOSTI!

 

Slijedi i pregled servisnih informacija…

Zbog praznika, Dana državnosti BiH, JKUP „Komunalije“ obavijestilo je građane i korisnike usluga da je ovaj petak neradni dan. Stoga, odvoz otpada na onim relacijama za koje je po utvrđenom rasporedu predviđen odvoz u dan praznika, vršiće se u naredni petak. Gradska pijaca će sutra raditi po redovnom rasporedu.

Isporuka električne energije je uredna, informišu iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Vatrogasna jedinica bilježi jednu intervenciju tehničke prirode, a radilo se na otvaranju vrata koje je dijete zaključalo. Intervencija, koja je zabilježena u naselju Joše, trajala je od 15.47h do 16.10h, rekao nam je dežurni Okanović.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša imali su mirna protekla 24h, odnosno, nema prijavljenih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira kao ni saobraćajnih nezgoda.

 

Za danas je najavljeno:

Općinska organizacija SDA Velika Kladuša danas će u povodu Dana državnosti BiH položiti cvijeće na Šehidskom obilježju u haremu gradske džamije Velika Kladuša. Polaganje je najavljeno u 10.00h.

Hor duhovne muzike „El Verdu“ danas će upriličiti svečano obilježavanje 4. godišnjice od osnivanja i aktivnog rada. Iz ovog hora pozivaju sve građane da im se pridruže iza akšam namaza u svečanoj Sali Midž hita u Polju i da zajedno obilježe godišnjicu rada.

 

Stanje na putevima i vremenski bilten za 25. novembar:

U većem dijelu BiH saobraća se po vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama uz Savu, Bosnu, Sanu, Drinu i Lašvu vidljivost je smanjena zbog magle. Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Napominjemo da danas neće biti obustava saobraćaja na magistralnim putevima Žitomislići-Počitelj i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom državnog praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine.

Danas u Bosni i Hercegovini mala do umjerena oblačnost. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje do 14°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme i porast temperatura zraka ugodno će djelovati na većinu ljudi. Manje poteškoće kod osjetljivih osoba moguće su usljed svježijeg i mjestimično maglovitog jutra u unutrašnjosti, a sa odmicanjem dana opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.