Velika Kladuša: Veliki broj pacijenata imalo hitnu intervenciju Doma zdravlja

servisne
Nove servisne informacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

***od 09:00 do 10:30h trafopodručja Pilana Bašić, Bašići, Rašetin zid, Donja Vidovska 2, Omeragići, GSM Repetitor Jankovac, Johovica 1 i 2, Kudići 3, Pržionica, TSH, Klaonica, RP Polje, Biskvit, Dispanzer, Grahovo, Dolovi, Jankovac, Bazen, Mala Kladuša Dom, Mala Kladuša 1, Marjanovac 1 i 2, Šumatac 1, 2 i 3, Farma Šumatac, Dizdari, Vodovod Šumatac, GSM Šabići, Purići, Mravača, Farma Vejinac i Vejinac 1, 2 i 3. Na ostalom području, isporuka električne energije je stabilna.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja u proteklom periodu zatražilo je 67 pacijenata od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Arnela Čokić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, Vatrogasna jedinica nije imala poziva za izlazak na teren.

Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, informišu jutros iz JKUP „Komunalije“.

Stanje na putevima i vremenski bilten:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Na dionicama sa aktuelnim radovima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas pretežno oblačno vrijeme. Prije podne lokalni pljuskovi su mogući u Hercegovini i na sjeverozapadu Bosne. Poslije podne i tokom noći kiša i pljuskovi ponegdje praćeni grmljavina se očekuju u većem dijelu naše zemlje. Dnevna temperatura zraka od 12 do 18, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne do 22 °C.

Biometeorološka prognoza je loša. Pogoršanje vremena i južno strujanje, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga bi trebali umanjiti aktivnosti. Moguće su reakcije na promjenu u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, problema sa snom. Negativni uticaj promjene, većim dijelom dana biće izraženiji u Hercegovini i na zapadu Bosne, tokom noći proširiće se na cijelu zemlju.