Velika Kladuša: Zabilježena dva požara i jedno krivično djelo

.
Velikokladuški vatrogasci bilježe dva izlaska na teren. Prva intervencija odnosila se na gašenje zapaljenog smeća u Polju (od 13.00h do 13.30h), a druga na gašenje šumskog požara u Ćufurima Marjanovac (od 22.40h do 01.10h).

Jedno krivično djelo evidentirano je u biltenu Policijske stanice Velika Kladuša za četvrtak, 28. april. Nema prijavljenih narušavanja javnog reda i mira kao niti saobraćajnih nezgoda.

 

51 pacijent je zatražio pomoć Hitne službe Doma zdravlja a jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Aida Dedić i Mustafa Hodžić.

 

Covid ambulanti javila su se dva pacijenta. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

 

 Isporuka električne energije je uredna, saznali smo iz „Elektrodistribucije“, Poslovnice Velika Kladuša.

 

 Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je, također, stabilno – kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

 

Prema rasporedu, JKUP „Komunalije“ krupni otpad danas će prikupljati u sljedećim naseljima: TODOROVO, VEJINAC, GOLUBOVIĆI, ČELINJA, MRCELJI, VRNOGRAČ, GRABOVAC, POLJICE. Potrebno je krupni otpad pripremiti uz putnu komunikaciju. Kontakt telefon 037/831-206.

 

Najavljena dešavanja za danas:

 

Udruženje „Sutra je novi dan“ danas organizira kolačijadu u svrhu prikupljanja novčanih sredstava za liječenje članice udruženja Esmire Šabić. Kolačijada će se održati u periodu od 10 do 15h na platou ispred Robne kuće u Velikoj Kladuši. Iz Udruženja pozivaju sugrađane i prijatelje da svojim donacijama zajedno pomognemo Esmiri da ozdravi!

 U Gradskoj sportskoj dvorani danas počinje dvodnevni “SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2022”. Na prvo izdanje “SPORT ZAR FUTSAL CUP 2022” se prijavilo ukupno 29 ekipa. Sistem odigravanja susreta je eliminacijski, pa nas danas očekuje 13 vrhunskih susreta u okviru 1/16 finala, dok se preostalih 15 susreta odigrava sutra kroz 1/8, 1/4 i 1/2 finala, te finalnog susreta, kada ćemo saznati i prvog pobjednika “SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2022”. Prva utakmica na rasporedu je danas u 17h. Ulaznica za “SPORT ZAAR FUTSAL CUP 2022” je 3,00 KM.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 29. april:

 

 Na dionici magistralnog puta Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica (Vrbaška-Draksenić) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora. Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

 

– Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini pretežno sunčano. Više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20°C, na jugu do 24°C.

 

– Biometeorološke prilike biće povoljnije na jugu, uz stabilnije vrijeme i više sunca. U unutrašnjosti će izraženija naoblaka i povremene slabije padavine loše djelovati na raspoloženje većine populacije, te kod meteoropata uzrokovati umjerene reakcije u vidu glavobolje i dekoncentracije. Hronični bolesnici ne bi trebali imati jačih tegoba. Uz porast temperatura tokom dana, poželjno je slojevito odijevanje.