Velika Kladuša: Zabilježena saobraćajna nesreća i ubistvo

.
Dva krivična djela, od koji je jedno krivično djelo ubistvo, evidentirani su na području općine Velika Kladuša u protekla 24h. Zabilježena je i jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, a narušavanja javnog reda i mira nije bilo

Elektronapajanje je stabilno.

 

 Vodosnabdijevanje je uredno.

 

 Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće, kao i rad svih službi JKUP „Komunalije“ od danas se odvijaju po planu.

 

 Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 85 pacijenata. Nije bilo upućivanja na daljnje liječenje. Dežurne su bile dr. Arnela Čokić i dr. Aida Dedić.

 

 Vatrogasna jedinica nije imala intervencija, saznajemo od dežurnog Grahovića.

 

Vatrogasci širom svijeta danas obilježavaju svoj praznik, 4. maj, Međunarodni dan vatrogasaca. Požari, poplave i druge elementarne nepogode – sve su to poslovi koje obavljaju vatrogasci, žrtvujući svoje, a spašavajući tuđe živote i tuđu imovinu. Zanimanje vatrogasca je izuzetno opasan i human posao, a svima njima u čast 04. maj proglašen je Međunarodnim danom vatrogasaca.

 

Danas će u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima se očekuju slabi lokalni pljuskovi na području Hercegovine, zapadne, jugozapadne i centralne Bosne. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24°C.

 

– Uz relativno povoljne biometeorološke prilike, izraženije u prvom dijelu dana, stabilnije vrijeme i duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. U poslijepodnevnim satima opšta slika će se, usljed lokalnih pljuskova, povremeno kvariti. Hronični bolesnici i meteoropate ne bi trebali imati jačih tegoba.

 

Stanje na cestama

 

Saobraća se po pretežno suhom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na mjestimično slabiju maglu.

 

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

 

Zbog radova na asfaltiranju danas i sutra (04. i 05.05.) od 07:30 do 18 sati, doći će do obustave saobraćaja na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

 

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

 

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

 

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

 

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zadržavanja ima na GP Velika Kladuša – Maljevac na izlazu iz BiH