Velika Kladuša: Zabilježeno jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nesreća u protekla 24 sata

.
Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

od 09:15 do 14:00 sati građani s trafopodručja: Pilana Bašić, Bašići, Rašetin zid, Gornja Vidovska, Donja Vidovska 1, 2, 3 i 4, Omeragići, GSM Repetitor Jankovac, Johovica 1, 2 i 4 i Kudići 3.

– Zbog nestanka električne energije u Šumatcu, iz ViK-a informišu da su bez snabdijevanja pitkom vodom naselja Šumatac, Donji Purići i Gornji Purići. Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija se prema planu.

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 44 pacijenata, bez upućivanja u KB Bihać. Dežurni doktori bili su dr. Aida Dedić i dr. Mustafa Hodžić.

– U COVID ambulantu javilo se 14 pacijenata, bez upućivanja.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jedno krivično djelo, i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, dok velikokladuški vatrogasci nisu intervenisali.

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom ili vlažnom kolovozu. Iz BIHAMK-a upozoravaju na učestale odrone na brojnim dionicama. Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je zimska oprema zakonski obavezna. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Danas u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prije podneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 17°C.

– Pod uticajem stabilnijih vremenskih prilika, većina populacije biće boljeg raspoloženja i primjerene radne motivacije. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, danju će biti ugodnije, uz porast temperatura i sunčane intervale. Nešto duže zadržavanje naoblake u centralnim i sjeveroistočnim područjima može kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće, pretežno u prijepodnevnim satima. Opća slika, većim dijelom dana, bit će ljepša na jugu zemlje.