Velika Kladuša: Zabilježeno jedno narušavanje javnog reda i mira

.
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 39 pacijenata. Dežurne doktorice Amra Zulić i Indira Bukvarević na dalje liječenje u KB Bihać uputile su troje pacijenata

Policijski službenici i velikokladuški vatrogasci bilježe miran period u kojem je zabilježeno jedno narušavanje javnog reda i mira.

 

 Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava građane da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, u Velikoj Kladuši doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

 

od 09:00 do 16:00 sati trafopodručja: Mravača i Šabići.

 

 Iz ViK-a informišu da je vodosnabdijevanje uredno, ili bi trebalo biti tokom dana nakon otklanjanja kvara, u naseljima u kojima su građani prijavljivali probleme u isporuci pitke vode. Kada je u pitanju odvoz otpada i održavanje gradske čistoće, sve se odvija nesmetano prema planu.

 

 Danas u Bosni i Hercegovin sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana porast oblačnosti, što ponegdje na sjeveru, sjeverozapadu i sjeveroistoku Bosne može usloviti pljuskove. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina, a lokalno i pojava grada. Najviša dnevna temperatura zraka od 26 do 32, u sjevernim područjima Bosne do 34 stepena.

 

 Biometeorološke prilike bit će ugodnije tokom prijepodneva, dok bi u drugom dijelu dana, usljed visokih temperatura i sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moglo doći do jačanja tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija, izgledne su glavobolja, nervoza, dekoncentracija, prijevremeni umor. Poželjno je umanjiti aktivnosti, a učesnicima u saobraćaju savjetujemo oprezniju vožnju. Opća slika će sa poslijepodnevnim satima biti lošija na sjeveru zemlje.

 

 Međunarodni dan sporta obilježava se posljednje srijede u mjesecu maju s ciljem poticanja djece i odraslih na bavljenje sportom i rekreacijom. Obilježavanje ovog velikog sportskog dana prilika je za bavljenje sportom i sportsku rekreaciju kojom se kod građana širom svijeta želi potaknuti pozitivni stav prema tjelesnom vježbanju, aktivnom i zdravom načinu života.

Izvor: