Velika Kladuša: Znatno veći broj pacijenata u odnosu na raniji period javio se Covid ambulanti

.

Znatno veći broj pacijenata u odnosu na raniji period prethodne sedmice javio se Covid ambulanti velikokladuškog Doma zdravlja. Naime, sa sumnjom na zarazu korona virusom javio se 51 pacijent. Ipak, nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Pomoć Hitne službe zatražilo je 29 pacijenata. Jedan je upućen na dalje liječenje. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Amra Zulić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno narušavanje javnog reda i mira. Krivičnih djela i saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Dizdarevića, nisu imali intervencija.

Elektronapajanje na području općine Velika Kladuša je uredno.

Vodosnabdijevanje je stabilno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Iz JKUP „Komunalije“ informišu da odvoz komunalno otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 18. januar:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Usljed čestih promjena temperature i otapanja snijega tokom dana, učestali su odroni na brojnim dionicama. Na putevima u višim planinskim predjelima moguća je mjestimična poledica, dok snijega i leda ima na pojedinim dionicama magistralnog puta Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Takva je slika ovog jutra i na graničnom prelazu Velika Kladuša.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu zemlje do 13°C.

Nakon tmurnog jutra, opća slika postepeno će se popravljati i poslijepodnevni sati bi trebali posvuda biti ugodniji. Na jugu i jugozapadu toplije, sa dužim sunčanim intervalima većim dijelom dana.