Velike gužve na graničnim prelazima u Krajini (FOTO)

Pojačan promet vozila i duge kolone zabilježene su na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Donja Gradina, Izačić, Bosanski Brod, Bosanska Kostajnica, Velika Kladuša i Bosanska Dubica, dok na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Nakon novogodišnjih praznika veliki broj turista koji su posjetili našu zemlju danas u poslijepodnevnim satima napuštaju BiH, zbog čega su zabilježene gužve na nekoliko graničnih prijelaza na sjeveru zemlje.

Stoga, ukoliko putujete van BiH, planirajte zadržavanja na granici i “naoružajte” se strpljenjem.

Snijega na kolovozu mjestimično još uvijek ima u jugoistočnim krajevima BiH, kao i u pojedinim dijelovima Sarajeva, te na širem području Romanije.

U ostalim krajevima kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a zbog niskih temperatura iz BIHAMK-a su upozorili na moguću poledicu te savjetovali oprezniju vožnju.

Vozači koji se kreću magistralnim putem M-15 Šuica-Livno, preko planinskog prevoja Borova Glava, iz BIHAMK-a su upozorili na učestale izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u večernjim i jutarnjim satima.

Image
Image