I danas velike gužve na sjevernim graničnim prijelazima pri ulasku u BiH

Zbog predstojećih praznika, pojačana je frekvencija vozila na graničnim prelazima, posebno na GP Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Donja Gradina i Orašje. Kolone na granicama su kilometarske, a vozači čekaju i po nekoliko sati na ulazak u BiH.

Na graničnom prelazu Neum II pojačan je promet vozila na izlazu iz BiH.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Image

Pojačana je frekvencija vozila na svim putevima koji vode prema unutrašnjosti zemlje. Na putevima u BiH saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Na planinskim prevojima mogući su sitniji odroni zemlje ili kamenja na kolovoz. 

Image

"Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno", saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 t.
 

Image

U toku su radovi na sanaciji tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V), zbog čega je izmjenjen režim saobraćaja na dionici magistralnog puta M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraćaj preusmjerava na regionalni put R-445 Nemila-Zenica.