Veliki broj ljudi na dženazi Emiri Maslan u Goraždu: Suze i jecaji na posljednjem ispraćaju

č

Na mezarju Kolijevke u Goraždu danas je klanjana dženaza 31-godišnjoj Emiri Maslan, žrtvi femicida koji je počinio Anel Bećirović.

Uz članove porodice i prijatelje dženazi su prisustvovali mnogobrojni građani Goražda i okoline potreseni zbog još jednog u nizu zločina femicida.

Emira Maslan žrtva je zločina koji je u ponedjeljak počinio njen bivši partner Anel Bećirović usmrtivši je u njenom stanu na Alipašinom polju pred četverogodišnjim djetetom. Bećirović je i ranije osuđivan za nasilje u porodici te mu je izricana mjera zabrane prilaska. Pokazalo se, međutim i to na najgori mogući način, da te mjere nisu dovoljne niti adekvatne, da spriječe ubistvo.

“Jednog dana neko će odgovarati za ovu našu sestru koja je u određenim trenucima molila za vapaj da je sačuvaju i spase, da joj pomognu, a neki su samo ćutali i gledali i nisu uradili one svoje poslove koje su trebali da urade”, jedna je od poruka Izudina efendije Perjana tokom dženaza namaza.

Život još jedne mlade žene u Bosni i Hercegovini prekinut je nasilno i surovo. Njenom ubici danas je u Kantonalnom sudu u Sarajevu održano ročište za određivanje pritvora nakon čega mu je i određen jednomjesečni pritvor.

Iza nje ostali su roditelji, brat i četverogodišnje dijete, neutješna bol, teške traume i gorčina. Iza bh. institucija još jedan poraz.

Video i fotografije možete pogledati OVDJE.