Veliki broj pacijenata imalo hitnu intervenciju Doma zdravlja

servisne
Nove servisne informacije.

 

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja u proteklom periodu zatražio je 75 pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Ajla Husić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojima nije bilo povrijeđenih lica.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Okanovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

Isporuka električne energije je stabilna, informišu iz kladuške poslovnice Elektrodistribucije.

Udruženje „Sutra je novi dan“ iz Velike Kladuše i drugog dana vikenda organizira besplatan pregled uz pomoć pokretnog mamografa za sve žene starije od 40 godina. Mamograf će biti stacioniran danas u područnoj školi u Rajnovcu, MZ Podzvizd od 9.00 do 15.00h.

Tradicionalni turnir u malom nogometu, „Podzvizd 2023“ bit će održan danas s početkom u 16.00h. Turnir će biti odigran po sistemu 4 plus 1. Uplata po ekipi je 80 KM, a uplate i izvlačenje parova održat će se također danas. Dobrodošli na turnir u malom nogometu, „Podzvizd 2023“.

Za danas je najavljeno umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Dnevna temperatura od 16 do 21, na jugu do 24 °C.

Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. U prijepodnevnim satima moguće je da kratkotrajni, mjestimični pljuskovi pokvare ugođaj, a kod osjetljivih osoba uslijede blaže poteškoće poput dekoncentracije i glavobolje. Uz ljepšu opštu sliku u drugom dijelu dana, djelimično stabilnije vrijeme i povremene sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. Poželjno je slojevito se odjenuti.

 

Stanje na putevima

Povoljni vremenski uslovi pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Vozače savjetujemo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Obratite posebnu pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, naročito u užim gradskim centrima. Motocikliste i bicikliste molimo da također poštuju sva saobraćajna pravila i da koriste zaštitnu opremu.Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja. Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja. Savjetujemo da se na vrijeme informišete o stanju na putevima i graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja.