Veliki problemi za bh. taksi prijevoznike: Ne mogu preći granicu

Bh. taksi prijevoznici imaju probleme na granici sa Republikom Hrvatskom jer im se zabranjuje prolaz vozilima registriranim za taksi prijevoz bez obzira da li su u tranzitu ili im je krajnje odredište u toj zemlji.

Slučajevi zabrane ulaska bh. taksi vozila sa putnicima nisu rijetkost. U Ministarstvu komunikacija i prometa BiH ističu kako sa Republikom Hrvatskom još uvijek nije potpisan međunarodni sporazum, te da se čeka na odgovor hrvatske strane.

"U cilju prevazilaženja ovog problema obratili smo se hrvatskoj strani sa inicijativom za zaključivanje međunarodnog sporazuma između Bosne i Hercegovine i RH, kojim će se urediti pitanje taksi prijevoza. Ovo iz razloga jer zakonski propisi u Republici Hrvatskoj predviđaju da strani prijevoznik može obavljati auto-taksi prijevoz na teritoriji RH, samo ako je to uređeno međunarodnim ugovorom. I pored naše urgencije još uvijek nismo dobili stav, odnosno povratne informacije od hrvatske strane o njihovoj spremnosti da se ovo pitanje riješi na zadovoljstvo obje strane", stoji u odgovoru Majde Tatarević, stručnog savjetnika za odnose sa javnošću i međunarodnu suradnju ovog državnog ministarstva.

Bh. strana je, kako su nas upoznali u ovom državnom resoru, dva puta preko diplomatskih veza pisala hrvatskoj strani, ali nije bilo nikakve povratne informacije, prenosi Klix.ba.

Tatarević ističe kako je problem u osnovi taj što je taksi prijevoznik ovlašten za taksi prijevoz u svojoj općini ili gradu i to od strane općine ili grada u kojoj obavlja svoju poslovnu djelatnost, a nije za međunarodni prijevoz, jer se radi o javnom/komercijalnom prijevozu putnika.

Da hrvatska policija vraća naše taksi-prijevoznike u matičnu zemlju govori primjer od prije dva dana, kada je Postaja Granične policije Cetingrad na Graničnom prijelazu Maljevac vratila aksi firme "Zeka“ d.o.o marke Renault Megane registarskih oznaka TA-012301 kojim je upravljao Jasmin Kantarević. 

Putnik koga je prevozio do aerodroma zakasnio je na let. Prema informacijama iz ove firme sa sjedištem u Bugojnu njima je hrvatska strana kazala da moraju tražiti dozvolu Ministarstva prometa i komunikacija RH.