Veliki prosvjedi u Australiji protiv lockdowna: Neredi i ogromne kazne

123
Svjetski mediji prenose informacije da su u australskim gradovima Melbourneu i Sydneyju izbili veliki prosvjedi zbog lockdowna koji je nametnut od strane vlasti. Prema snimkama s društvenim mreža protesti su obilježeni i nasilnim scenama.

Naime, policija se sukobila sa stotinama prosvjednika protiv lockdowna u Melbourneu i Sydneyju, a policajci na konjima su upotrijebili papar sprej kako bi rastjerali okupljeno mnoštvo koje je nadiralo prema policijskim redovima. U Sydneyju je veliki kontingent interventnih policajaca spriječio okupljanje manjeg broja prosvjednika. Prema informacijama medija, među ozlijeđenima ima i policajaca i prosvjednika, a uhićen je i veći broj osoba.

Policija u državi Victoriji najavila je novčane kazne u visini 3600 američkih dolara svakome za koga se utvrdi da je sudjelovao na prosvjedu.

Australski mediji pak donose informaciju da prosvjede protiv lockdowna podržava mali broj građana. Anketa koju je krajem srpnja provela tvrtka za istraživanje tržišta Utting Research pokazala je da samo 7 posto ljudi podržava prosvjede.

Video možete pogledati pritiskom na dugme:

Prvi video DUGME,

drugi video DUGME.