Velikokladuški vatrogasci gasili požar u Gornjoj Vidovskoj u protekla 24 sata

sa

 Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h bilježe jedan izlazak na teren. Radilo se o zapaljenju pomoćnog objekta (sušane) u Gornjoj Vidovskoj na kojem je pričinjena manja materijalna šteta. Prema riječima dežurnog vatrogasca Sadikovića, intervencija je trajala od 11.20h do 12.45h.

 S druge strane, službenici Policijske stanice Velika Kladuša nemaju evidentiranih krivičnih djela, narušavanja javnog reda i mira niti saobraćajnih nezgoda.

42 pacijenta zatražila su pomoć Hitne službe Doma zdravlja. Na dalje liječenje nije bilo upućivanja. Dežurne su bile doktorice Samra Alibegić i Ajla Husić.

 Isporuka električne energije je uredna, dok je za danas Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 10:00h TP: Hresna-izlaz Omeragići- Ponikve,

od 09:30 do 15:00h TP: Ćoragići, Crvarevac 2, Mašinovići,

od 10:30 do 11:00h TP: Trnovi 3-izlaz prema Hotelu-lijevi,

od 13:00 do 14:00h TP: Miljkovići-lzlaz prema zaobilaznici.

 Prema informaciji iz JKP „Vodovod i kanalizacija“, snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 07. decembar:

 Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj od 13 do 14 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog magle ili niske oblačnosti vidljivost je smanjena na putevima Sarajevo-Tarčin, Jajce-Donji Vakuf-Bugojno i Turbe-Nević Polje, zatim na širem području Visokog, Čapljine i Kiseljaka, te preko prevoja Nišići (Semizovac-Olovo), Makljen (Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor) i Rostovo (Bugojno-Novi Travnik). Saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

  Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Nešto manje oblačnosti i bez padavina se očekuje u istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, uglavnom prije podne. Tokom dana, u cijeloj zemlji se očekuje kiša koja će lokalno biti i intenzivnija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

  Promjenljivo i tmurno vrijeme, kod osjetljivih osoba će uzrokovati promjenu raspoloženja, glavobolju, probleme sa snom. Pri tome će izražena južina dodatno negativno djelovati na opću sliku. Hronični bolesnici trebali bi tokom dana biti oprezniji, naročito u zapadnim dijelovima zemlje, gdje će južno strujanje zraka biti izraženije.