Velikokladuški vatrogasci imali mirnu noć

sa

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove vidljivost je smanjena zbog magle, a na tim dionicama i kolovoz je vlažan. Posebno izdvajamo dionice uz rijeke Savu i Drinu. Upozoravamo i na učestale odrone i napominjemo da je od danas do 1. aprila 2023. godine na teritoriji Bosne i Hercegovine zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme za vozila, bez obzira na vremenske uvjete.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Konjic-Jablanica i Živinice-Đurđevik.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom vjerskog praznika Svi Sveti i Dušni Dan, do večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Isporuka električne energije je uredna, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:00 do 16:00h trafopodručje: Vrnograč Grad, Rohr-kamin, Vrnogračka Slapnica, Farma Elezovići 3, Jaretina, Delikatesa, Mešići, Grabovac, Elezovići, Elezovići 2, Glinica 2, Farma Glinica, Glinica-Pecka, Glinica, Glinica 2, Drenovac 2 i Drenovac.

– Vodosnabdijevanje domaćinstava je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– Kako saznajemo iz JKUP „Komunalije“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

– Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 54 pacijenta, a dežurne doktorice bile su Samra Alibegić i Ajla Husić. Na dalje liječenje upućen je jedan pacijent.

– Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo i jedno narušavanje javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nema prijavljenih.

– Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h nisu imali intervencija, rekao nam je dežurni Sadiković.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni lokalno će biti magle. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

 – Biometeorološka prognoza je povoljna, većina populacije biće boljeg raspoloženja i radno motivirana. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata će se umanjiti. Nakon svježijeg jutra, danju će temperature zraka osjetnije porasti i biće ugodnije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u poslijepodnevnim satima, obzirom da će biti natprosječno toplo za ovaj period.