Velikokladuški vatrogasci intervenisali tri puta, zabilježena i saobraćajka

asd
Elektronapajanje na području Velike Kladuše jutros je stabilno..

Vodosnabdijevanje se odvija normalnim tokom.

– Kako informišu iz „Komunalija“, odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu.

– Hitna medicinska pomoć Doma zdravlja Velika Kladuša u protekla 24h zdravstvenu zaštitu pružila je za 74 pacijenta. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić na dalje liječenje uputili su četiri osobe.

– Velikokladuški vatrogasci intervenisali su tri puta. Prema riječima dežurnog Kapića, intervencije su zabilježene u mjestu Dolovi gdje je požar zahvatio njivu, te u Gornjoj Vidovskoj gdje je gorjela šuma. U mjestu Trnovi vatrogasci su čistili kolovoz nakon saobraćajne nezgode.

– Dva krivična djela i jednu saobraćajnu nezgodu bilježi Policijska stanica Velika Kladuša. U oblasti javnog reda i mira nije bilo prijava.

– Prema informacijama iz BIHAMK-a, vremenski uslovi jutros su povoljni, a promet vozila umjeren. Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom. Zbog radova u tunelu Čemerno na magistralnom putu Tjentište-Gacko saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros je pojačan promet vozila na izlazu iz BiH. Duge su kolone vozila na izlazu iz naše zemlje i na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Zupci i Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

– Danas jutro na sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno, a u ostatku zemlje pretežno vedro. U ostatku dana u Bosni porast naoblake, a u Heregovini sunčano. Poslije podne ponegdje u Krajini je moguća slaba kiša, a u večernjim satima u većem dijelu Bosne. Dnevna temperatura zraka od 25 do 31, na jugu do 36 °C.

– Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati usljed približavanja promjene sa zapada. Moguće su meteoropatske reakcije poput glavobolje, promjene raspoloženja, reumatskih bolova, u noći problemi sa snom. Nešto povoljnija slika će biti na jugu zemlje.