Velikokladuški vatrogasci u protekla 24 sata gasili šumski požar

as

23. februar se obilježava kao Dan općine Velika Kladuša. 23. februara 1942. godine Velika Kladuša je po prvi put oslobođena od okupatora u Drugom svjetskom ratu i taj datum se obilježava kao Dan općine. Tim povodom danas u 12h će delegacije Općine Velika Kladuša i Udruženja antifašista i boraca NOR-a položiti vijence na spomen-obilježja u Velikoj KladušiZbog obilježavanja Dana općine, radno vrijeme Općinskog organa uprave danas je do 12h.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obaviještava kupce da će danas zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, doći do prekida u isporuci električne energije prema rasporedu:

  • od 09:30 do 12:30 sati trafopodručje Dolovi,
  • od 13:00 do 15:00 sati trafopodručja Rajnovac 2 i Ramići,

Isporuka električne energije na ostalim područjima naše općine je stabilna, saznali smo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 42 pacijenata. Dežurne doktorice Aida Dedić i Amra Zulić na dalje liječenje uputile su dva pacijenta.

 Velikokladuški vatrogasci, prema riječima dežurnog Dizdarevića, u protekla 24h bilježe jednu intervenciju. Radilo se o gašenju šumskog požara u naselju Golubovići, a intervencija je trajala od 22:05 do 23:25.

 Miran je period iza službenika Policijske stanice Velika Kladuša.

 Vodosnabdijevanje domaćinstava je uredno, kažu nam u JKP „Vodovod i kanalizacija“.

-Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Krajem dana ili tokom noći je moguća prolazna kiša. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna. Uz sunčano vrijeme i osjetniji porast temperatura, većina populacije će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba umanjiće se tokom dana. Poželjno je slojevito se odjenuti, kako bi se po potrebi raskomotili. Sa noćnim satima, usljed slabije izražene nestabilnosti, opšta slika djelimično će se pogoršati, ne suviše.

Stanje na putevima

-Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, uz povremeno pojačan promet vozila. Slabija magla mjestimično smanjuje vidljivost. Tokom dana, usljed porasta temperature, učestali su odroni, a skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Velika Kladuša-Bužim-Bosanska Otoka, Simin Han-Banj Brdo, Srebrenik-Živinice-Kladanj-Olovo, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Turbe-Karanovac, Novi Travnik-Nević Polje, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje i Sarajevo-Foča. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 01.04. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta