Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h gasili požar u Todorovu

sa

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 56 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Arnela Čokić i Samra Alibegić. Upućivanja na dalje liječenje nije bilo.

 Službenici Policijske stanice evidentirali su jedno krivično djelo i jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

 Velikokladuški vatrogasci u protekla 24h imali su jednu intervenciju u Todorovu, Ćulumak, gdje je došlo do zapaljenja šume i njive. Kako informiše dežurni Galijašević, intervencija je trajala od 14:55 do 17:00 sati.

 Kako informišu iz nadležnih preduzeća, bez problema u isporuci pitke vode, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvija prema planu.

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać obavijestila je građane da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas doći do prekida u isporuci električne energije u poslovnim jedinicama prema sljedećem rasporedu:

  • od 09:30 do 15:00 sati trafopodručje: Podzvizd 2, Podzvizd 3, Kose, Orčeva Luka, Podzvizd 1, Rajnovac 1, Rajnovac 4, Bečići, Rajnovac 2 i Ramići…

 Danas će povećanje oblačnosti sa zapada u Bosni i Hercegovini usloviti umjereno do preteženo oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

 Biometeorološke prilike i dalje su dosta povoljne, mada bi nadolazeća promjena vremena i umjereno povećanje oblačnosti, kod osjetljivih osoba mogli uzrokovati blaže reakcije u vidu glavobolje, dekoncentracije, u noći probleme sa snom. Temperature će u drugom dijelu dana blago opasti, stoga bi i zbog umanjenog osjeta sparine trebalo još uvijek biti dosta ugodno. Preporučuje se slojevito odijevanje.