Veterinarska stanica nastavlja sa cijepljenjem, danas kolačijada u Velikoj Kladuši

asd
Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša pružila je zdravstvenu zaštitu za 65 pacijenata. Dežurni doktori Mustafa Hodžić i Amra Zulić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša u protekla 24h zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je zabilježena samo materijalna šteta, dok slučajeva narušavanja javnog reda i mira i krivičnih djela nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci bilježe miran period bez intervencija.

Prema informacijama koje smo prikupili ovog jutra, sve je u redu sa isporukom električne energije, pitke vode, kao i odvozom smeća i održavanjem gradske čistoće.

Udruženje „Sutra je novi dan“ Velika Kladuša u suradnji sa ostalim udruženjima sa područja Velike Kladuše, danas organizuje kolačijadu na platou ispred zgrade robne kuće u Velikoj Kladuši od 9h do 15 h.  Cilj kolačijade je skupljanje sredstava za nastavak liječenja članice Udruženja Tenze Hrnčić-Golubović kojoj je za nabavku 6 ciklusa „pametnih kemoterapija” potrebno oko 30.000 KM.

”Veterinarska stanica” Velika Kladuša nastavlja sa akcijom cijepljenja pasa i mačaka protiv bjesnoće za 2021. godinu. Za danas je planirano cijepljenje prema sljedećem rasporedu:

08.00 Šumatac, kod škole;

09:00 Kudići, kod škole;

10:00 Johovica, na autobusnoj stanici kod Bajrektara;

11:00 DonjaVidovska, kod trgovine;

12:00 GornjaVidovska, kod Sele Jašića;

13:00 Glavica, kod BP ”Sestre”.

Za sve vlasnike pasa i mačaka koji se odazovu javnom pozivu i dovedu životinju na punkt cijepljenja ili u Veterinarsku stanicu predviđena je akcijska cijena sa sniženjem od 25% za preventivno cijepljenje protiv bjesnila i iznosi 15 KM. Akcijska cijena vrijedi za sve vlasnike životinja do 08. oktobra.

Kolovoz je pretežno mokar ili vlažan, a iz BIHAMK-a skreću pažnju i na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama, savjetuju maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

Danas u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u sjevernim područjma. U ostatku dana u Bosni, mogući su rijetki i slabi lokalni pljuskovi. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne tokom dana razvedravanje. Najviša dnevna temperatura od 14 do 20, na jugu do 26 stepeni.

Dodatna stabilizacija ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti, osjetnije u drugom dijelu dana. Tokom jutarnjih sati, obzirom da će biti svježije, poželjno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju, te se ne izlagati jačim aktivnostima. U ostatku dana, ljepša opća slika sa postepenim rastom temperatura zraka.