(VIDEO) Borovac i članovi MRVBiH obilaze mjesta stradanja naroda u BiH

Home

(VIDEO) Borovac i članovi MRVBiH obilaze mjesta stradanja naroda u BiH


Ministrica za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Semiha Borovac s članovima Međureligijskog vijeća u Bosni i Hercegovini posjetit će danas mjesta stradanja Bošnjaka, Srba, Hrvata i Jevreja.

Međureligijsko vijeće je obilazak stratišta organizirao s ciljem skretanja pažnje na neophodnost poštivanja svih žrtava, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost, saopćeno je iz Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.

Obilazak Kazana, Križančevog sela, Kruščice i Korićanskih stijena zajednički će predvoditi predsjednik Međureligijskog vijeća episkop Grigorije i članovi Skupštine Vijeća vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, zamjenik reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH Husein ef. Smajić i predsjednik Jevrejske općine Sarajevo Boris Kožemjakin.

Posjeta će biti okončana sastankom čelnika Međureligijskog vijeća i Borovac na kojem će biti razgovarano o mogućnostima inteziviranja saradnje naročito na planu zajedničkog djelovanja u cilju postizanja većeg stepena razumijevanja kao i vraćanja povjerenja među narodima u BiH, a što je osnova za sigurnu i stabilnu budućnost svih u BiH.

A ovdje možete poslušati uvodnu riječ članova Međureligijskog vijeća BiH pred najavljeni zajednički obilazak mjesta stradanja:

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Pon, 24/04/2017 - 08:44

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top