(VIDEO) Mustafa Mehić Mujče osvojio "Večernjakov pečat" za poduhvat godine

Home

(VIDEO) Mustafa Mehić Mujče osvojio "Večernjakov pečat" za poduhvat godine


Manifestacija "Većernjakov pečat", održava se večeras u Mostaru, a pobjednik u kategoriji "Poduhvat godine" je čovjek koji vidi srcem - Mustafa Mehić Mujče.

- Drago mi je što vas vidim u ovolikom broju - započeo je Mujče šaljivo nakon čega se dvoranom “Herceg Stjepan Kosača“ prolomio gromoglasan aplauz.

- Velika mi je čast i želim se zahvaliti na ovom priznanju. Mi smo u društvu obilježeni kao osobe sa posebnim potrebama, a ja sam tu da dokažem da smo mi osobe sa osnovnim ljudskim potrebama. Razlika postoji i to je neminovno, ali mi nastojimo da se ta razlika ne primijeti - nastavio je polumaratonac Mujče.

Govorio je o planovima za budućnost, a osvrnuo se i na ljude kojima duguje zahvalnost.

Među njima su trener i prijatelj Tomislav Cvitanušić, ali i kolege te profesori Pravnog fakulteta UNSA kao i direktor i uposlenici Centra za slabovidnu djecu i omladinu.

- Moj veliki san je da predstavljam BiH na Paraolimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Ukoliko budu skupljena sredstva za pripreme i odlazak, obećavam a neću razočarati ni vas ni Bosnu i Hercegovinu - rekao je Mujče na kraju svog kratkog obraćanja.

(Izvor: Avaz.ba)

Objavio: Čet, 18/05/2017 - 22:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top