(VIDEO) "OTELI" TRADICIJU OD ZABORAVA: Bajkoviti prizori sa svadbe u Cazinu

Home

(VIDEO) "OTELI" TRADICIJU OD ZABORAVA: Bajkoviti prizori sa svadbe u Cazinu


Najčitanija prvomajska vijest na našem portalu Cazin.NET bila je ona o mladencima koji su oduševili građane Cazina provozavši se u kočiji. 

Bajkoviti prizor vjenčane kočije, kojeg je mladenka dočarala kišobranom, poput onih koje su nosile dame u davnim vremenima i mladoženja sa gospodskim šeširom, bio je pravo osvježenje u vremenu kada su vjenčanja izgubila tradicionalne vrijednosti.

https://www.cazin.net/vijesti-novi/ma-kakva-limuzina-klasika-je-u-modi-cazinski-mladenci-otisli-na-svadbu-kocijom/

Portal Cazin.NET uspio je otkriti više o sada već bračnom paru koji su svojom svadbenom kolonom, ali i još nekim detaljima sa svadbe, osvojili mnoge, te pokazali da mladi nisu zaboravili klasične obrede, te da itekako znaju uživati u tradiciji.

Limuzine i raskoš odlučili su zamijeniti klasikom Selma i Haris. Ali ne samo na svadbi, i njihove prošlogodišnje zaruke bile su bajkovite. Do tada neviđene zaruke u Motelu "Stovrela" u Cazinu, okruženi prirodom, duh klasike unijela je i tada kočija, a duh modernog dron koji je donio zaručnički prsten. Kako se ta priča završila već nam je poznato. Iznenađena, ali sretna Selma rekla je "da" izabraniku svoga srca, koji je očito veliki romantičar i zaljubljenik u tradiciju. 
Ovaj put, portal Cazin.NET ekskluzivno vam donosi video sa svadbe Selme i Harisa, koju je pored kočije, svojim folklornim igrama posebnom učinio i KUD "Bajro Redžić" iz Polja

Uživajte idućih nekoliko minuta u impresivnom videu koji je djelo Ismara Ružnića.(M. Selimović/Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Tue, 23/05/2017 - 19:39

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top