fbpx (VIDEO) Pilot zamolio putnike da se pomole zbog “tehničkih poteškoća”

(VIDEO) Pilot zamolio putnike da se pomole zbog “tehničkih poteškoća”

Home

(VIDEO) Pilot zamolio putnike da se pomole zbog “tehničkih poteškoća”


Airbus A330-300 s 359 putnika, avio kompanije AirAsia X, koji je u nedjelju letio iz australskog Pertha prema Maleziji, morao se hitno vratiti u Perth nakon što se avion iznenada počeo tresti zbog, kako je to kompanija nazvala, “tehničkih poteškoća”.

Glasnogovornik zračne luke u Perthu kazao je kako je pilot imao tehničkih poteškoća s motorom, te da se avion vratio nazad i uspješno sletio, javlja CNN.

"Spavali smo kada smo, nakon sat i 15 minuta leta, čuli jak udarac. Od tada se avion počeo jako tresti i to je trajalo cijelim putem nazad, gotovo dva sata. Bilo je strašno" ,rekao je putnik Damien Stevens za CNN.

Još nije jasno što je uzrokovalo poteškoće s Rolls-Royceovim motorom.

Stevens je kazao kako je pilot zatražio od putnika da se dva puta pomole. Putnicima je uoči slijetanja rečeno da se pripreme za mogući udarac, ali slijetanje je ipak prošlo u najboljem redu.

Stevens je oduševljen pilotom, koji se rukovao sa svim putnicima nakon slijetanja.

"Cijeli avion je eruptirao od veselja i pljeska nakon što smo sletjeli. Neki putnici su objavili videa na društvenim mrežama na kojima se vidi kako se u kabini sve treslo tokom leta."

"Mislila sam da ću umrijeti" ,stoji u objavi jednog videa na Instagramu.

Kompanija AirAsia X potvrdila je da je došlo do incidenta, te da im je sigurnost putnika najvažnija. Još se ne zna što je uzrokovalo kvar. Istraga je u toku.

 

(Izvor:24sata.hr)

Tagovi
Topic
Objavio: Pon, 26/06/2017 - 11:23

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top