(VIDEO) POLICIJA RH UBILA DVOJICU MIGRANATA

udarna
Redakcija USKinfo.ba je jučer putem svojim izvora dobila informaciju kako je kod Velike Kladuše navodno migrant pretučen od strane policije RH, te da je podlegao povredama.

Danas, krećemo u naselje Tržac, jer smo saznali kako tu navodno boravi svjedok ovog događaja. Zaista, Pakistanac, koji je zbog straha, izjavu dao okrenut leđima prema kameri i sa kapuljačom, nam potvrđuje kako je u "game-u" prije desetak dana stradalo DVOJE ljudi. 

Zbog slabog poznavanja engleskog jezika nije mogao detaljnije objasniti. Uglavnom, navodno se ovaj slučaj desio negdje u blizini Vrnograča i Bužima. Tom prilikom je hrvatska policija pretukla grupu migranata, a dvojica su podlegla, tvrdi Pakistanac. Također, rekao nam je da je tu dvojicu migranata sretao u Velikoj Kladuši i da su boravili u kampu. Ne zna šta se desilo sa njihovim tijelima, ali tvrdi da je čak i jedan medij iz Pakistana izvijestio o ovom slučaju. 

Kontaktirali smo prvo MUP USK-a, odnosno portparola Uprave policije, koji nam je rekao da slučaj moramo prijaviti Policijskoj stanici Cazin, budući da takvo nešto nije prijavljeno. Nakon toga će, kazao je Šiljdedić, oni obaviti razgovor sa migrantom koji je Vašem novinaru dao informaciju. Poslije toga, oni bi trebali kontaktirati kolege u Velikoj Kladuši ili Bužimu kako bi se pretražio teren, da se vidi da li imaju određeni tragovi na "našoj strani". Ako ne, onda je to stvar policije RH. 

Policijsku stanicu Cazin smo pozvali i prijavili slučaj, odnosno informacije koje smo dobili od migranta iz Pakistana. Oni su uputili patrolu u Tržac kako bi sa istim odmah obavili razgovor. 

Kontaktirali smo i Graničnu policiju - Terenski ured Velika Kladuša. Komandir nije bio u stanici u trenutku poziva, da bi nam se zamjenik javio i rekao kako hitno mora u policijsku stanicu Velika Kladuša, jer ga je pozvao upravo komandir. Da li je pozvan zbog ovog slučaja, nije nam mogao potvrditi. 

Ni u Domu zdravlja Velika Kladuša za USKinfo.ba nisu mogli potvrditi ove informacije, ali nam je direktorica obećala u ponedjeljak dati službeno sve podatke, jer mora provjeriti sve informacije zbog osjetljivosti slučaja. I Ljekari bez granica koji rade u Velikoj Kladuši su iznenađeni, iako su potvrdili kako su imali jedan "regularni" smrtni slučaj, odnosno pacijent je preminuo u bolnici.

I Policijskoj stanici Cazin i Graničnoj policiji - Velika Kladuša smo ostavili podatke.