(VIDEO) Skupština USK usvojila dnevni red: SDA-SBB-DF većina ipak postoji!?

Home

(VIDEO) Skupština USK usvojila dnevni red: SDA-SBB-DF većina ipak postoji!?


Većina SDA-SBB-DF, uz podršku Laburista, za jučer se pokazala jakom, te je usvojila dnevni red sjednice USK-a i dvije tačke - imenovanja u skupštinske komisije i privremeni Upravni odbor Univerziteta.

Prije toga, Klub Srba u Skupštini uložio je vitalni nacionalni interes. Tvrde - ne samo da se diskriminiraju ovdašnji Srbi već i Bošnjaci i Hrvati, jer vlast ne poštuje Ustav Unsko-sanskog kantona. Naime, većina je, nakon ulaganja vitalnog nacionalnog interesa glasala za nova imenovanja u komisija i Upravnom odboru Univerziteta.

Jučerašnja polemika u Skupštini se bavila i ratnim vremenima, zaslugama, ali i prozivanjima. Tako je SDP-ov Mladen Lonić izjavio da su Srbi ovom kantonu, političkim polugama doživljavaju etničko čišćenje. A u pozadini svega, kako smo i izvještavali, jesu članovi i pozicije u komisijama. Pa je zato i dio SBB-a, iako je prije samo nekoliko dana objavljeno da izlaze iz parlamentarne većine i da neće podržavati SDA, ipak glasao za sve ono što je vodećoj stranci u kantonu bilo potrebno kako bi se održala na vlasti.

Da li će centrala SBB-a odobriti ovu odluku dvoje od troje svojih poslanika, uskoro će biti jasno. Za sada je jasno jedino da su danas zadovoljeni politički apetiti, te da i zakonodavna i izvršna vlast u ovom sastavu nastavlja djelovati.

 

(Izvor: FTV)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 20/05/2017 - 06:42

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top