(VIDEO) Sramotan snimak iz aviona i novi incident: Dotakni dijete i sravnit ću te sa zemljom

Home

(VIDEO) Sramotan snimak iz aviona i novi incident: Dotakni dijete i sravnit ću te sa zemljom


Nakon što je prije nekoliko dana iz Amerike stigao šokantan snimak iz aviona kompanije United Airlinesa, u kojoj se navodno diskriminiranog putnika doslovce po podu izvlači iz avionske kabine, još jedna američka kompanija se našla na udaru kritika. Ovaj put American Airlines.

Korisnik Facebooka Surain Adyanthaya, koji je 9. aprila bio na letu 591 iz San Francisca prema Dallasu, objavio je video uznemirujuću snimku svađe u avionskoj kabini.

U prepirku je uključeno nekoliko ljudi, a povod je navodno neprimjereno ponašanje stjuarda aviokompanije koji je, navodno, nasilno oduzeo dječja kolica ženi koja je u rukama imala dvoje malene djece.

Oduzimanje kolica je prema riječima putnika bilo krajnje grubo, do te mjere da je udario ženu, a jedno dijete je zamalo povrijeđeno - piše Daily Mail.

Taj dio na snimci se ne vide jer ona započinje u trenutku kad je žena uplakana i u rukama drži samo jedno dijete te zahtjeva od osoblja da joj vrati kolica.

Do eskalacije sukoba dolazi u trenutku kad se jedan od putnika obraća nasilnom stjuardu i staje u odbranu mlade mame te od stjuardovih kolega traži njegovo puno ime i prezime.

Ubrzo u kabinu ulazi stjuard koji je navodno izazvao prvobitnu scenu, a spomenuti muškarac opet ustaje sa svog sjedišta i govori mu kako je skoro povrijedio dijete i neka 'Napravi to njemu i sravnit će ga sa zemljom', na što mu se stjuard unosi u lice, prijeteći upire prstom i odgovara mu kako on 'ne zna cijelu priču' te ga izaziva da ga udari.

Putnik se u jednom trenutku ipak vraća na svoje mjesto, stjuard izlazi iz aviona, no žena s djetetom u pozadini sve vrijeme plače i zapomaže.

Incident se odvio neposredno prije polijetanja te je let zbog njega i kasnio. Žena s djecom navodno je napustila avion, dok je stjuard let odradio.

Iz kompanije su poručili kako su razočarani ponašanjem stjuarda te je isti suspendiran, da se nad slučajem provodi istraga, a da se ženi i njenoj porodici duboko izvinjavaju te da je ona navodno idućim letom otišla na planiranu destinaciju, i to uz najveću brigu osoblja i vožnju u prvom razredu.

- Reakcija našeg zaposlenika ne odražava strpljenje i empatiju, dvije osobine ključne za ovaj posao, i zato je on suspendiran – zaključili su iz American Airlinesa.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Topic
Objavio: Sat, 22/04/2017 - 19:54

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top