fbpx (VIDEO) USKORO I U CAZINU: Objavljen trailer za film “Identitet”, u glavnoj ulozi Cazinjanin Hase Žunić

(VIDEO) USKORO I U CAZINU: Objavljen trailer za film “Identitet”, u glavnoj ulozi Cazinjanin Hase Žunić

Home

(VIDEO) USKORO I U CAZINU: Objavljen trailer za film “Identitet”, u glavnoj ulozi Cazinjanin Hase Žunić


Objavljen je zvanični trailer za dugometražni film ”Identitet.” Riječ je o filmu čiji je režiser Mirsad Ademović, a koji je između ostalog  sniman  i na području Cazina i Bihaća.

Kako ističe režiser, jedna od posljednih scena pomenutog filma je snimana u našoj mjesnoj zajednici Krivaja te na rijeci Korani.

Radnja filma

Radnja filma mještena je u 60 godina života čovjeka koji je kao beba ostavljen od majke i odrastao sa bakom. U nadi za boljim životom ’80-tih iz rodne Belgije otisnuo se u Hrvatsku gdje je tokom ratnih ’90-tih u okolini Vukovara izgubio cijelu porodicu. Kada je ostao sam, pobjegao je u Bosnu i Hercegovinu i pridružio se jedinici za posebne namjene Armije RBiH. Iako je nekoliko puta ranjavan, ipak je pokazao istinski patriotizam, nije htio da napusti armiju i služio je do Daytonskog Mirovnog Sporazuma 1995.

Nakon što je demobilisan, činilo se da je pronašao svoj novi dom, međutim, zbog sistema kako međunarodne tako i domaće birokratije, posljednjih 21 godinu provodi u šupi bez ikakva primanja, bez važeće lične karte i ograničen kretanjem na malom prostoru.

Godinama je umjesto za odlikovanja koje je zaslužio tokom rata, borio se za svoja temeljna ljudska prava, prije svega prava da živi kao čovjek.

U filmu igraju..

U rekonstrukciji događaja docu-drame režisera Mirsada Ademovića, glavne uloge igraju; Hase Žunić, Dejan Samardžić i Adi Škaljić, u sadržaju drame slijede; Jean Marie Nicolas, Selima Islamović, Nermin Lapandić, Mujo Hajdar, Alija Varmaz, Avdo Subašić, Salko Bukvarević, Ešref Bajrektarević i drugi.

Film je sniman na području Sarajeva, Konjica, cazinske Krajine, Hadžića i Kiseljaka.

O Krajini i Krajišnicima samo riječi hvale

"Moram Vam kazati da ste poseban narod, a o tome kakvi ste govori se i u promotivnom videu o učesnicima filma „Identitet". Premijeru filma planiramo u Sarajevu u februaru 2017., a promociju obavezno u vašem kraju tj. u Bihaću ili Cazinu. Publika ovih prostora će prvi put biti u prilici da vidi dokumentarni igrani film pokriven sinematografijom koja se danas koristi u savremenoj filmskoj industriji…” - istakao je Mirsad Ademović, režiser ovog dokumentarno filma.

Veliku podršku ovom fimskom projektu pružili su i članovi našeg poznatog airsoft kluba Crna Munja čiji su članovi bili i učesnici filma. Režiser i njegova ekipa na čelu sa producenticom su posebno oduševljeni krajiškim prirodnim ljepotama ali i gostoljubljivošću Cazinjana te su u svojim intervjuima u promotivnom videu, koji možete pogledati u prilogu, istakli mnogo lijepih riječi za nas Krajišnike.

Premijera

Film će premijerno biti predstavljen sarajevskoj publici u februaru 2017. godine, a nakon 7 dana i publici u Cazinu. Pored Sarajeva i Cazina, film će tokom ove godine biti predstavljen i publici u Dublinu, Rimu, Budimpešti, Londonu i Amsterdamu.

Trailer filma "Identitet" pogledajte u video prilogu:

Cazin.NET
Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 07/01/2017 - 09:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top