(VIDEO) Vozač koji je usmrtio pješaka predat u Tužilaštvo KS

asd
Subašić se tereti da je u sarajevskom naselju Boljakov Potok, Touaregom usmrtio pješaka Mustafu Hasovića (55) iz Čajniča, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.

Nakon stravične saobraćajne nesreće koja se desila sinoć u Sarajevu, policijiski službenici su uhapsili Aldina Subašića Čička (32) i Almira Baličevca Kepu (36). Osumnjičeni su danas predani u Tužilaštvo Kantona Sarajevo. 

Naime, Aldin Subašić je osumnjičen za teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, a Almir Baličevac se na teret stavlja krivično djelo neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te pomaganje osumnjičenom nakon krivičnog djela. 

- Subašić se, naime, tereti da je u četvrtak u večernjim satima u Ulici Smaje Šikala u sarajevskom naselju Boljakov Potok, Touaregom usmrtio pješaka Mustafu Hasovića (55) iz Čajniča, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Tom prilikom povrede je zadobio 54-godišnji U. Dž. koji je zadobio lakše povrede. Njemu je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje. Osim Subašića, u Touaregu se na mjestu suvozača nalazio i Balićevac- navedeno je u saopćenju. 

Pogledajte VIDEO

Izvor: