(VIDEO) Vučić je danas odlikovao i čovjeka koji je nekada otvoreno prijetio Bošnjacima / Ako krenete na Crkvu, mi ćemo na vaše kuće

.
Između ostalih, Ordenom Republike Srbije je odlikovan i crnogorski političar Andrija Mandić, poznat po svojim prosrpskim stavovima, ali i po prijetnjama Bošnjacima u Crnoj Gori

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, danas je u Beogradu odlikovao nekoliko osoba najvećim državnim priznanjem, Ordenom Republike Srbije.

 

Najveću pažnju javnosti u našoj zemlji imalo je odlikovanje predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, Milorada Dodika. Ali, pored Dodika, Vučić je odlikovao još nekoliko osoba iz svijeta kulture i politike.

 

Među njima se izdvaja ime Andrije Mandića, crnogorskog političara. Mandić je lider Demokratskog fronta Crne Gore, a u javnosti je poznat po svojim stalnim prosrpskim izjavama.

Mnogi pamte njegovu izjavu od prije nekoliko godina, kada je u Crnoj Gori bila aktuelna priča oko usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti koji je usvojen glasovima tada vladajuće koalicije predvođene Milom Đukanovićem, zajedno sa glasovima opozicionog SDP-a.

Mandić je nekoliko dana prije usvajanja, za njega i njegovu stranku, spornog zakona, u Skupštini Crne Gore uputio prijetnje bošnjačkim poslanicima.

POGLEDAJTE VIDEO OVDJE!

On je, naime, u svom obraćanju kazao kako će, ukoliko Bošnjaci glasaju za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, "oni krenuti na njihove kuće".

 

Oštro je kritikovao nedavno usvojenu rezoluciju o genocidu u Srebrenici, koju je usvojila Skupština Crne Gore.

 

- Jučer smo vidjeli da su oni uz podršku Đukanovićevog DPS-a odlučili da prihvate bošnjačku istinu o Srebrenici, a da negiraju srpsku istinu o tom zločinu. Zar nije apsurdno, ali i tragično, da takva Deklaracija nije usvojena u Parlamentu Bosne i Hercegovine, a jeste u Skupštini Crne Gore?!, izjavio je Mandić dan nakon što je Skupština Crne Gore usvojila rezoluciju o genocidu u Srebrenicu.