Videokonkurs Fondacije “Izvor nade”: Snimi patriotizam!

Povodom 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine, Fondacija “Izvor nade” raspisuje videokonkurs na temu “Snimi patriotizam!”, za mlade od 13 do 25 godina.

Neki prijedlozi koji mogu biti ideje vodilje su: ukazivanje i insistiranje na rješavanju lokalnih problema, kupovina domaćih proizvoda i insistiranje na izdavanju fiskalnih računa, očuvanje bosanskog jezika, očuvanje kulturnog naslijeđa, čišćenje određenih kulturnih i ekoloških područja (stari gradovi, rijeke, jezera, šume), njegovanje multikulturalizma, poštivanje Ustava i zakona BiH, komunalna kultura, ekološka kultura, razvijanje patriotizma kod vršnjaka, međureligijska saradnja, volonterizam, promocija općina i gradova, podrška sportskim klubovima.

Snimi konkretno dobro djelo u svojoj sredini i na taj način promoviraj patriotizam prema svojoj domovini Bosni i Hercegovini.

 

UČESNICI VIDEOKONKURSA:

Videokonkurs se objavljuje za mlade starosne dobi od 13 do 25 godina.

 

PRAVILA:
– Snimiti mobilnim telefonom videoklip u trajanju do dvije minute.
– Videoklip mora biti u .mp4 formatu
– Minimalna dužina videoklipa je 45 sekundi, maksimalna dužina videoklipa je 120 sekundi.
– Video-klip poslati posredstvom WeTransfer platforme https://wetransfer.com/
 U polje “Add your files“ dodajte videoklip koji želite poslati na videkonkurs
 U polje “Email to“ unesite e-mail info@izvornade.com
 U polje “Your email“ unesite vaš e-mail.
 U polje “Message“ unesite vaše ime i prezime, grad i broj telefona.
 Nakon unosa kliknite na “Transfer“.
 Nakon što preuzmemo Vaš videoklip s navedene platforme, posredstvom e-maila ćete dobiti obavijest o navedenom.
– Video mora biti kreiran u 2018. godini i ne smije biti ranije objavljivan ranije.
– Jedan učesnik može da pošalje samo jedan videoklip.
– VAŽNO je da tokom snimanja objasnite zbog čega ste odlučili snimiti videoklip i koje promjene očekujete da ćete postići snimljenim videoklipom.

 

TRAJANJE VIDEOKONKURSA:

Videokonkurs je otvoren od 18. oktobra do 15. novembra 2018. godine (do 23:59 sati).

Videoklipovi bit će uploadovani u album “Videokonkurs: Snimi patriotizam!“ na zvaničnoj Facebook stranici Fondacije “Izvor nade“ (https://www.facebook.com/FondacijaIzvorNade/).

 

NAGRADE:

Za najbolje iz navedenih kategorija predviđene su sljedeće nagrade:
Prvo mjesto: 200,00 KM (dvije stotine konvertibilnih maraka)
Drugo mjesto: 150,00 KM (stotinu pedeset konvertibilnih maraka)
Treće mjesto: 100,00 KM (stotinu konvertibilnih maraka)

 

KRITERIJI BODOVANJA:

Da biste ozvaničili svoje učešće u takmičenju, potrebno je da lajkate oficijalnu stranicu Fondacije “Izvor nade“ (https://www.facebook.com/FondacijaIzvorNade/) i podijelite vaš video iz navedenog albuma na vašem Facebook profilu.

Deset najboljih videoklipova koje budu imali najviše lajkova na kraju prvog kruga takmičenja, ulaze u uži izbor. Komisija koju imenuje Fondacija “Izvor nade“ odabrat će i nagraditi tri najbolja rada od deset radova iz prvog kruga.
Videoklipovi treba da na kreativan način prikažu načine na koje korisnici shvataju patriotizam, promoviraju državnost Bosne i Hercegovine.

 

OSTALE NAPOMENE:

Fondacija “Izvor nade“ zadržava pravo da određene videoklipove ne objavi na svojoj Facebook stranici a koji nisu u skladu s navedenom temom.

Fondacija “Izvor nade“ će nakon završenog videokonkursa najbolje videoklipove objediniti u jedan kraći film i učiniti dostupnim javnosti posredstvom online medija.
Organizator će koristiti odabrane videoklipove za poticanje i unapređivanje video stvaralaštva i promoviranje teme koju konkurs podrazumijeva.

U slučaju da učesnici fotokonkursa pošalju videoklipove, a da nad istima nisu nosioci autorskog prava ili na drugi način zloupotrijebe tuđa prava, Organizator za takav slučaj ne snosi nikakvu odgovornost.

Autor/ica je osobno odgovoran/a za prikazani motiv na videoklipu i za eventualna kršenja autorskih prava.

 

OBJAVLJIVANJE REZULTATA:

Imena autora nagrađenih videoklipova bit će objavljena 20. novembra na oficijalnoj stranici Fondacije “Izvor nade“ (www.izvornade.com).

Svečano uručenje nagrada bit će održano 22. novembra 2018. godine, u Studentskom domu “Izvor nade“ u Sarajevu.