“Ako hoćete da vidite kako jedan grad izumire, dođite u Bihać”

Proljeće je i kalendarski nastupilo, a povećan broj migranata s dolaskom ljepšeg vremena vidljiv je na ulicama grada Bihaća. Vlast u Unsko-sanskom kantonu traži da državni nivo vlasti hitno reagira i izmjesti privremene migrantske centre izvan urbanih područja u tom kantonu.

Izvršna vlast Unsko-sanskog kantona (USK) neće dozvoliti da se migrantska kriza u BiH slomi na području najzapadnijeg dijela BiH koji je već sada više nego bilo koji dio BiH pogođen ovom “globalnom” pojavom.

Povodom migrantske krize, na društvenim mrežama, oglasio se psiholog i analitičar Srđan Puhalo napisavši da grad Bihać polako izumire. 

Ako hocete da vidite kako jedan grad izumire dodjite u Bihac!!!

Podsjećamo, u četvrtak je održana konferencija za medije na kojoj je komesar Uprave policije Mujo Koričić kazao da će od danas grad Bihać biti pokriven  24 sata dnevno.

Grad Bihać će biti pokriven od danas 24 sata dnevno. To radimo da bismo smanjili prisustvo migranta u centru grada. Pojačanje ćemo imati iz PU Bužim i PU Cazin i za Veliku Kladušu, kazao je komesar Koričić.

Nažalost, pokrivenost  o kojoj je jučer govorio komesar Koričić vidljiva je u povećanom broju policijskih službenika na ulicama grada Bihaća, ali to nije imalo uticaja na smanjenje broja migranata u centru grada.