Vijeće ministara dalo dozvolu za ulazak 766 biciklista, ali uz jedan uslov

Vijece ministara
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH, donio je odluku kojom se daje posebna dozvola strancima - takmičarima Međunarodne biciklističke trke Beograd - Banja Luka za ulazak i boravak u Bosni i Hercegovini, radi učešća u ovoj biciklističkoj trci.


"Učesnici trke, njih 766, moraju obavezno posjedovati negativan test na virus SARS cov-2 ne stariji od 48 sati do trenutka ulaska u Bosnu i Hercegovinu, a prilikom ulaska i tokom boravka u BiH obavezni su da se pridržavaju i poštuju sva uputstva i naredbe nadležnih organa BiH (epidemioloških i zdravstvenih službi). Učesnici trke su, ovom Odlukom, oslobođeni i pribavljanja viza za ulazak u BiH", saopćeno je danas nakon vanredne telefonske sjednice Vijeća ministara BiH.

Za realizaciju ove odluke zadužuju se Ministarstvo vanjskih poslova BiH, Ministarstvo sigurnosti BiH, Granična policija BiH i Služba za poslove sa strancima u saradnji s Republičkom upravom civilne zaštite RS i Federalnim štabom civilne zaštite.

Ulazak učesnika Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banja Luka u BiH očekuje se danas i sutra na Međunarodnim graničnim prijelazima Gradiška i Rača.