Vijeće roditelja traži hitno puštanje na slobodu Fatiha Keskina

Vijeće roditelja ”Richmond Park Schools” u Bihaću izrazilo je nezadovoljstvo zbog postupanja prema Fatihu Keskinu, direktoru ove škole, te traže da hitno bude pušten na slobodu.

U saopćenju za javnost naveli su da su obaviješteni da je Keskin uhapšen 3. decembra te da su kao roditelji zabrinuti zbog načina postupanja prema njemu, prenosi Hayat.ba.

Kako smo kao roditelji zabrinuti zbog načina postupanja prema direktoru ove škole, očekujemo informaciju o daljnjem razvoju situacije oko postupanja prema direktoru. Stoga ovim putem tražimo da u najkraćem vremenu informirate Vijeće roditelja o razlozima hapšenja – istaknuto je u saopćenju.

Navode i da od nadležnih institucija traže da u postupanju prema Keskinu u potpunosti primijene načelo nevinosti „sve dok se u odgovarajućem postupku dokaže bilo kakva odgovornost“.

Svakako tražimo da se u postupku prema gospodinu Keskinu uvaži pravo da se isti pusti na slobodu i da svoje pravo na dokazivanje svoje nevinosti dokaže bez bilo kakvih pritisaka, propisanih Ustavom BiH, zakonima i drugim propisima-konvencijama – stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik Vijeća roditelja ”Richmond Park Schools” Bihać Ermin Hajder