Vijećnik iz Sanskog Mosta: Mujo nije SDA, ali neću ni sa NES-om koji laže

321
“Ovih dana obraća mi se veliki broj sugrađana sa pritužbama, kako su zbog otvorene podrške meni na društvenim mrežama bili upozoravani i maltretirani od strane mojih bivših kolega iz NES-a i ostalih stranaka iz vladajuće većine.

 

Zlonamjerno “po kafama” za vrijeme radnog vremena, jer otvoreno i u lice nemaju hrabrosti, pokušavaju svoje loše postupke opravdati pričama kako sam iz NES-a i vladajuće većine istupio zbog navodnih ustupaka koje su mojoj porodici i meni napravili SDA i načelnik Faris Hasanbegović.

Podsjećam sve vas, da preko 5 godina traje naša pravna borba da za objekat gdje se nalazio nekadašnji Caffe bar “Whisky” dobijemo dozvolu za građenje.

Ona je prošle godine i osigurana JEDNOGLASNO, a ne zahvaljujući SDA, NES-u ili bilo kome od vijećnika pojedinačno.

Izdejstvovana je na zakonit način, onako kako je trebala biti izdana i prvi dan.

Nemamo moralnu obavezu i potrebu da se bilo kome od vijećnika privatno zahvaljujemo jer su izvršili svoju vijećničku i građansku dužnost.

Moj izlazak nije i nikada neće biti uvjetovan bilo kakvim privatnim željama.

Moj izlazak je rezultat razočarenja postupcima mojih nekadašnjih stranačkih kolega koji su izbore dobili na obećanjima da će za Sanski Most ponuditi bolja i kvalitetnija rješenja.

A nisu… Slagali su! U periodu koji je iza nas, zatvorili su svoje oči pred činjenicom da je kolega iz NES-a na izmišljeno radno mjesto u JP “Unsko-sanske šume” zaposlio svoju suprugu od 62 godine, dok mladi i obrazovani ljudi hodaju nezaposleni našim gradom.

Ne smeta im ni činjenica da su na mjesto direktora u JP “Vodovod i kanalizacija” imenovali čovjeka za kojeg se vežu brojne kontroverze i koji je na poziciju direktora došao sa 64 godine.

Dakle, nekoliko mjeseci pred penziju.

Ne smeta im činjenica da sa rukovodećih mjesta u ostalim preduzećima smjenili direktore sa odličnim rezultatima, a imenovali slabije i one sa u najmanju ruku sumnjivim diplomama.

Nema opravdanja za smjene npr. direktorica Zemine Kadirić i Merime Gradinčić, koje su svoj posao svih ovih godina odrađivale besprijekorno profesionalno.

Ne žele javnosti pojasniti zašto su na mjestu direktora JP “Gradska dvorana” ostavili Saida Midžana iz SDA, dokazanog kradljivca glasovima mrtvih Mahalčana, čovjeka sa debelim policijskim dosijeom.

Direktora čije se pojavljivanje na vlastitom radnom mjestu može komotno mjeriti u minutama.

Direktor je to čiji su svi planovi i izvještaji o radu na vijeću “padali”.

Ne žele javnosti pojasniti koliko je u njihovim privatnim amandmanima na budžet Općine sredstava koja se iz raznih udruženja slijevaju u privatne džepove.

Ne žele javnosti kazati istinu zašto su glasali protiv ukidanja sredstava za FINANSIRANJE POLITIČKIH STRANAKA i koliko desetina hiljada maraka tog novca završi na računima stranaka iz većine.

Prije samog izjašnjavanja su mi prilazili i pojedini pošteni vijećnici iz mog bivšeg kluba, naglašavajući kako se oni slažu sa mojim stavom, ali da nisu u prilici “iskočiti” i glasati po vlastitoj savjesti.

U pitanju je očito jednoumlje…

Taj im je novac građana očito kao “kruh nasušni” za opstanak i finansiranje nekih novih kampanja i izbora.

Jasno je da su preuzeli emanet upravljanja ovim gradom, a da su njihovi postupci gori od postupaka onih koji su do sada njim upravljali.

Mujo nije SDA, ali nije i neće biti ni sa njima ovakvima.

Koliko god pokušavali organizovano svoje prljave postupke, laži i obmane opravdavati plasiranjem dezinformacija, moram vas razočarati i kazati da je istina puno dominantnija.

Ubade ibn Samit, između ostalog, kaže: “Zavjetovali smo se Poslaniku, s.a.v.s., da ćemo govoriti istinu i da se u ime Allaha nećemo bojati ničijeg prijekora.

” A Muhammed, s.a.v.s., u svom poznatom hadisu veli: ”Reci istinu, pa makar ona bila gorka.”

- napisao je na svome FB Mujo Sinanović, vijećnik u OV Sanski Most.