Vildana Selimbegović: Kako da BiH ne ostane "crna rupa"

Glavna i odgovorna urednica Oslobođenja je govoreći o novoj emisiji "Time is up", koja počinje sa emitovanjem na N1 istakla da će se pričati o domaćim, regionalnim, ali i globalnim izazovima, budućnosti i reformama

U toj emisiji "Time is up", odnosno "Vrijeme ističe" govorit će o domaćim, regionalnim, ali i globalnim izazovima, budućnosti i reformama.

Urednica projekta je Suada Kapić, dok su voditelji Zvonko Komšić, Selimbegović i Aida Jokanović koji razgovaraju sa ljudima koji misle i čine, te doprinose razumijevanju stanja bosansko-hercegovačkog društva danas.

- Gdje je BiH danas, gdje je region i koje su to reforme koje su nam neophodne da bismo napravili važne korake kako prema NATO savezu tako i prema Evropskoj uniji i gdje smo mi kad je naše pravosuđe u pitanju, kad je naš sigurnosni aspekt u pitanju. Kad ćemo konačno provesti presudu Sejdić - Finci ali i ove ostale. Teme se doimaju jako ozbiljno, kazala je glavna urednica Oslobođenja.

- Razgovarala sam sa Tanjom Topić, Aleksandrom Trifunovićem, Avdom Avdićem, Željkom Mihaljevićem, Edinom Bećirević uglavnom su to novinari i razgovarali smo o teškim situacijama, pričali smo o tome kako da BiH ne ostane "crna rupa". Moramo priznati da smo jedna mala crna rupa ostavljena od svih i ovaj mali pomak se ne osjeti i ja se nadam će se nakon ovog serijala početi osjećati. Govorili smo o planu reformi ANP-u, htjeli smo da govorimo koje su to oblasti i na koji način se možemo početi čupati iz ovog stanja, istakla je Selimbegović. Komšić je kazao da treba istaći koje greške smo pravili u prošlosti i šta treba raditi u budućnosti da se to izbjegne. Gdje smo, šta treba raditi. Njegovi sugovornici su uglavnom političari.

- Jedan od gostiju je i Jakob Finci koji će govoriti o desetogodišnjici presude Sejdić - Finci koja nije implementirana i to je ono što je crna rupa. Ovo ne bismo radili da nema nade u ovoj zemlji, jer postoji ta kritična masa u BiH, postoje ljudi koji su svjesni i žele da se pokrene ova zemlja i krene naprijed, kazala je Selimbegović.