Višak sredstava za Milu Rončević uplaćen za liječenje djevojčice Nore

U Zakladi Nora Šitum ostalo je pet milijuna kuna prikupljenih za liječenje malene Mile Rončević. Od tog novca je Zaklada uplatila 811.600 kuna (blizu 215.000 KM) djevojčici Nori Kuserbanj koja boluje od spastične cerebralne paralize.

"Naša Norica prije četiri dana napunila je 5,5 godina pa smo joj kupili tortu da proslavimo. Kako je dan odmicao, razloga za slavlje bilo je sve više. Tog popodneva 24. travnja stigao nam je najljepši poklon u obliku e-maila od kojeg smo umalo pali u nesvijest", uzbuđeno za 24sata priča Martina Bionda.

Kći ove Zagrepčanke, Nora Kuserbanj, ima samo jednu želju u životu - prohodati. Roditeljima je ovo bila već treća akcija koju su organizirali za prikupljanje sredstava za skupe terapije.

Kako je na računu Zaklade Nora Šitum ostalo više od pet milijuna kuna uplaćenih za liječenje Mile Rončević, dio sredstava, točnije 811.600 kuna prebačeno je Nori koja boluje od spastične cerebralne paralize i ima stopostotnu invalidnost donjih ekstremiteta. Ovaj iznos dostatan je za godinu dana njezinih terapija.

 

"Nema tih riječi kojima dovoljno možemo zahvaliti svim dobrim ljudima koji su pomagali malenoj Mili, pa tako pomogli i nama", kaže Norin otac Denis Kuserbanj.

"Evo i sad se sav ježim. Mi kroz šest humanitarnih akcija ne bismo uspjeli prikupiti toliki novac. U dvije akcije prikupili smo oko 200.000 kuna, zahvaljujem zaista svima koji su nam pomogli. Ali terapije su izrazito skupe, za tri mjeseca u Poliklinici Glavić i Polovina treba nam oko 150.000 kuna. Taj novac trebala bi osigurati država, ali nije, pa smo primorani moliti pomoć kako bismo pomogli svom djetetu", kaže Kuserbanjdodajući da im je ova pomoć došla kao dar s neba.

Nora je za sad prošla dva ciklusa terapija po tri mjeseca, a kako kaže mama, neka djeca s istom dijagnozom prohodaju nakon petog ciklusa.

"Mi ne gubimo vjeru i nadu. Ona je mentalno super, tu nema oštećenja, slovka, spaja riječi, baš kao i njezini vršnjaci. Oštećena joj je motorika i tu treba našu pomoć",pojasnila je Norina mama.