Cazin: Više lica povrijeđeno u saobraćajnim nesrećama, zabilježena i dva krivična djela

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 0 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu zbog obilnih padavina proteklog dana i iznosi 183,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je pet intervencija.

U Liskovcu je došlo do krivičnog djela "prevara", a po prijavi Centra za socijalni rad zabilježeno je i zapuštanje ili zlostavljanje maloljetnog lica.

Javni red i mir remećen je jednom u Ulici cazinskih brigada "drskim ponašanjem" jednog lica i "prijetnjom da će napasti na život i tijelo drugog lica".

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, jedno lice - pješak, lakše je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći u Ulici žrtava Domovinskog rata, u kojoj je, osim pješaka, učestvovalo 1 m/v. Na M4,2 na Ćupriji u sudaru 2 m/v jedno lice zadobilo je lakše tjelesne povrede (LTP).

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 57 pacijenata, dok je sanitet korišten četiri puta.

Vodosnabdjevanje je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Kada je u pitanju elektrosnabdijevanje, sistem je trenutno stabilan, nema planiranih radova.

Iz BIHAMK-a javljaju da je kolovoz zasniježen u višim predjelima zapadne, jugozapadne i centralne Bosne, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Izdvajamo dionice: Bihać-Ključ-Mrkonjić Grad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Kupres-Šuica, Livno-Drvar-Bosanski Petrovac, Olovo-Kladanj, Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje i Bugojno-Novi Travnik.

Na dionici Drvar-Bosanski Petrovac, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Na regionalnom putu R-418 Prozor-Mokronoge zbog sniježnih nanosa obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila.

Na ostalim putevima u našoj zemlji kolovoz je pretežno mokar, a povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja, kao i od obrušavanja sniježnih lavina.

Na dionici autoputa A-1 Sarajevo zapad-Tarčin brzina je ograničena na 80 km/h.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane ili ograničenja saobraćaja za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz saobraćaja vozila bez zimske opreme i preduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduslova za sigurno saobraćanje.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, kao i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Zbog nestabilnosti mosta na graničnom prelazu Brčko-Gunja, obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila i autobuse. Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Iz Civilne zaštite grada Cazina javljaju da je zbog jakih i obilnih oborinskih voda došlo do manjeg obima plavljenja nekih dijelova na području grada Cazina (naselje Kapići, jedan poslovni objekat, itd). Najveća opasnost od plavljenja je na mjestima gdje se nalaze mostići od betonskih cijevi.