Više od 100 hiljada ljudi ostalo bez električne energije na Kosovu

kosovo
Kosovska kompanija za distribuciju i snabdijevanje električnom energijom (KEDS) saopštila je sinoć da su snažni vjetrovi izazvali više desetina kvarova u distributivnoj mreži električne energije na cijelom Kosovu, zbog čega je preko 100 hiljada potrošaća ostalo bez električne energije.

KEDS je naveo da je više od 100 hiljada potrošača ostalo bez struje, a najteže je pogođeno područje Dukađina, koje obuhvata Peć, Prizren i Đakovicu. Kvarovi su zabilježini i u Prištini i Mitrovici.

“Ekipe KEDS-a su na terenu, a kompanija je odmah mobilisala dodatne timove kako bi sanirala kvarove u najkraćem mogućem roku, ali vjetar jačine i do 80 kilometara na sat prouzrokovao je znatnu štetu. Uslijed toga su mnogi provodnici pali na zemlju, pri čemu je slomljen i značajan broj električnih stubova. To, zajedno sa ekstremno teškim vremenskim uslovima, čini intervenciju veoma teškom”, saopšteno je iz KEDS-a.

KEDS od građana zahtjeva da ukoliko vide neke nepravilnosti u elektroenergetskoj mreži da im se ne približavaju, već da odmah obavještavaju KEDS.