Više od hiljadu mladih iftarilo ispod Starog mosta u Mostaru

Tradicionalni iftar ispod Starog mosta u Mostaru privukao je više od hiljadu mladih ljudi, a organizovali su ga Info - servis za mlade MIZ Mostar u suradnji sa Muftijstvom mostarskim, Unijom studenata univerziteta "Džemal Bijedić", KEC "Sehara" i City TV Mostar.

Ilham Puce iz Mostarskog muftijstva kazao je kako je veliko zadovoljstvo ponovo organizovati iftar na jednom ovako posebnom mjestu.

"Čini nas sretnim što iftaru prisustvuju mladi iz svih medžlisa našeg muftijstva. Naše muftijstvo je prostorno najveće i drago nam je da smo uspjeli okupiti ovako veliki broj mladih. Sjajna je ovo prilika i za njihovo upoznavanje, razmjenu ideja te da planiraju neka nove zajedničke projekte u korist naše zajednice, našeg naroda i naše domovine", kazao je Puce.

Lijepa je slika i osjećaj podijeliti iftarsku radost, nastavio je Puce, kad nenadmašnu ljepotu porodičnog iftara prenosimo na ovaj prelijepi ambijent ispod Starog mosta.

"Neke radosti su još ljepše na ovom mjestu, mjestu svjetskog kulturnog spomenika i simbola naše kulturne baštine", kazao je Ilham Puce.

Nedim Hondo, jedan od organizatora i član Info – servisa za mlade MIZ Mostar, kazao je kako je ovo šesti po redu tradicionalni iftar ispod Starog mosta.

"Prošle godine smo imali šest stotina iftara, pa nam je zafalilo. Ove godine pripremili hiljadu iftara tako da očekujemo i preko hiljadu posjetitelja. Ovo je otvoreni iftar za sve, nije bitna dob, imamo i mladih i starih", kazao je Hondo.

Hondo je poručio da je ramazan mjesec u kojem je posebno izraženo druženje mladih, a da je ovo još jedna prilika za takvo nešto.