Više povrijeđenih lica u saobraćajnim nesrećama na području Cazina u protekla 24 sata

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 13 stepeni Celzijusa. Vodostaj Mutnice je u porastu i iznosi 118,00 cm.

Policijska stanica Cazin zabilježila je čak četiri saobraćajne nesreće u kojima je bilo ukupno pet povrijeđenih lica.

Na magistralnom putu, naselje Kličići, došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala 2 m/v, a lakše tjelesne povrede zadobila su dva lica.

U nesreći između 2 m/v u Ćoralićima na vozilima je pričinjena materijalna šteta, dok je jedno lice lakše povrijeđeno.

Jedno lice lakše je povrijeđeno u sudaru 2 m/v na lokalnom putu u Kličićima, a još jedno u saobraćajnoj nesreći na R403, Tržačka Raštela.

Cazinski vatrogasci imali su mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 49 pacijenata, a sanitet je korišten dva puta.

Vodosnabdjevanje na području grada je redovno, bez prekida, a odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Podsjećamo korisnike parking prostora da je, prema Pravilniku o organizaciji rada javnih parkirališta na području grada Cazina, dana 01.10.2018. godine počeo zimski režim plaćanja parking prostora. Zimski režim naplate je 07:00-19:00 sati u svim zonama.

Kada je u pitanju elektrosnabdjevanje, sistem je trenutno stabilan. Bez planiranih radova Elektroprenosa BiH T/J Bihać-Cazin.

Autobusne linije su redovne bez kašnjenja.

Iz BIHAMK-a upozoravaju da je kolovoz ovoga jutra zbog kiše mokar u većem dijelu naše zemlje, pa savjetuju oprezniju vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Posebnu pažnju skreću na mogućnost nailaska na pokidano granje, kao i odrone zemlje ili kamenja na kolovoz.

Zbog radova se sporije saobraća i na dionicama autoputa A-1, Sarajevo zapad-Lepenica i Podlugovi-Visoko, kao i magistralnim putevima: M-6 Domanovići-Stolac, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ, M-4 Teslić-Karuše, M-5 Donji Vakuf-Travnik, M-16 Banja Luka-Jajce i M-18 Olovo-Kladanj.

Granični prelaz Velika Kladuša-Maljevac još uvijek je zatvoren od strane MUP-a RH, zbog čega je onemogućen promet preko prelaza.

Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta