Višesatna zadržavanja na granicama: Ogromne kolone na izlazu iz BiH

dsa
Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom

Na svim graničnim prelazima od Brčkog do Izačića duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a zadržavanja su višesatna. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu. Zbog niskih temperatura, na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice. Iz BIHAMK-a upozoravaju i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelira se na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme

Izvor: