VJERSKA NESAVIJEST ILI GRAĐANSKA NEKULTURA: Znaju li migranti šta je šehidsko spomen-obilježje

Dok vrli blogeri izlijevaju svoj bijes zarad dodvoravanja sarajevskoj publici, kidišući po Krajišnicima etiketirajući ih kao primitivne, fašistoidne i uskogrudne građane vrle nam i "demokratski" uređene države BiH, migranti sve više uzimaju fursata što bi rekao stari krajiški narod.

Svjedok tome su i fotografije koje su napravili mještani bihaćkog naselja Luke, koje pokazuju da migranti nemaju vjerske (islamske) svijeti ili ne posjeduju osnovne manire kulture i bontona. 

Naime, mještani ovog naselja uslikali su šator kojeg su migranti razapeli tik uz šehidsko spomen-obilježje u naselju Luke. 

Osim šehidskog spomen-obilježja, tu se još nalazi Titova bista, pa je bihaćka javnost u dilemi da li su migranti na nečiji nagovor razapeli šator kako bi obezvrijedili lik Josipa Broza ili se samo radi o vjerskoj nekulturu i građanskoj nekulturi?

Da podsjetimo, Grad Bihać dao saglasnost za privremeni centar u kojem će biti smješteni migranti, a na kojem će im biti obezbijeđeni uslovi kada je riječ o higijeni i hrani. I pored toga, oni se ne obaziru na to i stanuju gdje im je volja.

I ko je onda nekulturan? Bišćani i Krajišnici ili migranti?