Vlada KS daje podršku MUP-u i Upravi policije u borbi sa svim oblicima kriminala

.
Naročito u istrazi predmeta ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, mučki likvidiranih na dužnosti

 

Vlada Kantona Sarajevo daje podršku radu Ministarstvu unutrašnjih poslova i Uprave policije KS, posebno njihovoj borbi sa svim oblicima kriminala.

U svjetlu napora koji se u posljednje tri godine kontinuirano ulažu na rasvjetljavanju ubistva sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, Vlada Kantona Sarajevo donosi sljedeći zaključak:

- Vlada KS daje posebnu podršku radu Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije KS u borbi protiv kriminaliteta i osiguranju stabilnog javnog reda, mira i sigurnosti građana na području Kantona Sarajevo, a naročito u istrazi predmeta ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, mučki likvidiranih na dužnosti, 26. oktobra 2018. godine.

Vlada je u kontinuitetu i bezrezervno opredijeljena ka podršci i jačanju svih kapaciteta policijskih službenika u njihovoj borbi sa svim oblicima kriminala, u cilju potpune zaštite sigurnosti građana i njihove imovine - navedeno je u saopćenju.

Foto: Vlada KS