Vlada KS: Novčana nagrada za informaciju o Gačiću

Vlada Kantona Sarajevo razmatra mogućnost raspisivanje nagrade za onoga ko ponudi informaciju koja će dovesti do izvršioca ubistva policajca Federalne uprave policije /FUP/ Mahira Begića kod Tarčina, izjavio je danas u Sarajevu ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica.

"Preduzimamo sve što je potrebno da se pronađe počinilac, da se obezbijede građani na području Kantona Sarajevo, ali i da se obezbjedi Evropski olimpijski omladinski festival - EJOF 2019", rekao je Katica na konferenciji za novinare. 

Prema njegovim riječima, Vlada će do okončanja potrage i hapšenja počinioca ubistva policajca biti u stalnom zasijedanju. 

On je naveo da je formiran tim koji čine tri ministra, koji će biti u stalnom kontaktu sa operativni štabom pri kantonalnom MUP-u i koji će pružati neophodnu pomoć. 

Katica je istakao da im je potrebno više policijskih službenika kako bi se građani na području Kantona Sarajevo osjećali bezbjedno, a posebnu pažnju će posvetiti školama i obdaništima. 

Komesar MUP-a Kantona Sarajevo Mevludin Halilović rekao je da postoji dovoljno indicija da se zaključi da je ubistvo izvršio Edin Gačić, koji se sumnjiči i da je 4. februara u Podorašcu kod Konjica ubio Sauda Sultanića. 

"Na osnovu dokaza koje su pronađeni na licu mjesta, postoji dovoljno indicija da je riječ o licu koje je izvršilo krivično djelo na području opštine Konjic", rekao je Halilović. 

On je rekao da istragu vodi Tužilaštvo Kantona Sarajevo, te da se trenutno na području reona Suhodol vrši pretraga terena radi pronalaska Gačića, prenosi Srna.

"Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je uključena u istragu, zajedno sa FUP-om, te pripadnicima MUP-ova Hercegovačko-neretvanskog kantona, Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog, uz asistenciju i pomoć Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH i pripadnika MUP-a Republike Srpske", istakao je Halilović.