VLADA USK INSPEKCIJI: Zaustavite divljanje cijena drveta

Svijesni činjenice da razni lovci na novac ovih mjeseci love u mutnom, dižući cijene ogrijevnog drveta preko granica mogućnosti naših građana, reagirala je Vlada USK naredivši kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove i USK šumama kao i drugim institucijama koje su nadležne za ovu oblast, da naprave prijedlog mjera u pravcu sprečavanja divljanja cijena ogrijevnog drveta.

Premijer Husein Rošić kaže kako na tržištu trenutno vlada anarhična situacija i da cijena za jedan kubni metar ogreva u nekim gradovima dostižu iznos od 130 maraka.

-Ovo je udar na građane i potrebno je što prije poduzeti mjere kako bi se cijene vratile u normalne okvire. Inspektore smo već uputili na teren kako bi se spriječila nelegalna trgovina ogrevom i mi ćemo tome stati u kraj - kazao je Rošić.

Jedna od mjera biće usmjerena ka preduzeću ‘Unsko-sanske šume’, koje mora na vrijeme planirati snabdijevanje lokalnog stanovništva kako bi se suzbilo crno tržište i kako bi građani po realnim cijenama mogli da nabave ogrevno drvo.