Vlada USK: Isplaćeno 6,5 miliona KM za poticaje privredi

vlada usk

Vlada Unsko-sanskog kantona, kroz programe Ministarstva privrede, realizirala je ovogodišnje programe poticaja privrednicima.

Kroz 2 programa, program podrške subjektima male privrede sa 4 poticajne mjere isplaćeno je 5,2 miliona KM uz program poticaja razvoja turizma sa 2 poticajne mjere još 1,3 milion KM, te ukupni iznos poticaja realnom sektoru iznosi 6,5 miliona KM.
Programi poticaja u prethodnoj godini su se pokazali primjerom dobre prakse te je uz Program poticaja razvoja male privrede ove godine, po prvi put, osmišljen i poseban program poticaja za razvoj turizma.

Na ovaj način implementiramo strateške ciljeve jačanja privrede Unsko-sanskog kantona i naše domovine Bosne i Hercegovine u cjelini, kaže premijer USK Mustafa Ružnić.

Ovdje pogledajte video prilog.

Ministrica privrede Samra Mehić ističe da je sa današnjim danom izvršena isplata poticaja za sve korisnike programa privredi i poticaji po novom programu za razvoj turizma, te je ukupno isplaćen iznos od 6,5 miliona KM za 450 korisnika, koji su sa projektima aplicirali na javne pozive Ministarstva.

Ovo je značajan poticaj realnom sektoru na području našeg Kantona i vjerujem da će praksa, koju je Vlada USK započela u prethodne dvije godine, biti konkretan podstrek za pokretanje novih poduzetničkih projekata, kaže ministrica privrede u Vladi USK, Samra Mehić.