Vlasnik restorana poprskao pušača sprejem za gašenje požara

Džejmison ga je napao i rekao da zakon u Juti zabranjuje konzumiranje cigareta u krugu od najviše osam metara od poslovnih prostora

Džona Birda (Jon Bird) u petak je napao vlasnik restorana nakon što je odbio ugasiti cigaretu. 

Vlasnik lokalnog restorana u Solt Lejk Sitiju u saveznoj državi Juta Aleks Džejmison (Alex Jamison) poprskao je Birda aparatom za gašenje požara nakon što je prethodno zahtijevao da ugasi cigaretu. Nepoznata osoba snimala je cijeli događaj i postavila na društvenu mrežu Facebook. Napad se desio na javnom prostoru u blizini Džejmisonovog restorana.

- Pazite se ovog momka u Galiven centru. Zašto? Napao me i pobjegao sa mjesta događaja prije nego što je stigla policija. Zna li neko advokate koji bi mi mogli pomoći? Nikad ne bih pomislio da se ovo može dogoditi - napisao je Bird na Facebooku. 

Bird tvrdi da je bio u ovom području kako bi organizirao umjetnički festival. Zaštitari u ovom području rekli su mu da je tu dozvoljeno pušiti cigarete. Ali, Džejmison ga je napao i rekao da zakon u državi Juta zabranjuje konzumiranje cigareta u krugu od najviše osam metara od poslovnih prostora. 

Naglasio je kako je Bird bio u blizini restorana. Džejmison mu je prijetio da ugasi cigaretu, a nepoznati snimatelj čitavog događaja pitao je Džejmisona hoće li ga stvarno poprskati aparatom za gašenje požara. 

- Ne smiješ ovdje pušiti - rekao je Džejmison Birdu, a zatim ga je, na njegovo odbijanje, poprskao po licu aparatom za gašenje požara . 

Policija je pozvana odmah, ali je Džejmison istog momenta pobjegao. Policijski zvaničnici odbili su komentirati ovaj slučaj. Bird je unajmio advokata da pokrene postupak protiv Džejmisona.